کوچه شهید کامیاب ۲۲ چندان قدیمی نیست و در نقشههای قدیم مشهد همچون «دالمج»، هنوز باغ بوده است. این کوچه در دهه ۱۳۳۰ ابتدا بهعنوان یکی از فرعیهای بنبست خیابان هاتف شکل میگیرد. آنطور که حاجآقا علیزاده بهیاد دارد، در سال ۱۳۴۷ سه خانه در کوچه ساخته شده بود که او یکی از آنها را خرید.
در دهه ۶۰ که بولوار شهید کامیاب کنونی، شهید کاوه نام داشت، بر سر این کوچه هم تابلو شهید کاوه ۱ نصب بود. بعد از آن با شهادت برادران بانپور که از اهالی کوچه بودند، از دهه ۱۳۷۰ نام شهیدان بانپور نیز به تابلو اضافه میشود.
حسین و مهدی بانپور دو برادر بودند که با آغاز جنگ راهی جبهه شدند. مهدی ۱۸ سال و حسین ۳۲ سال داشت که بهترتیب سال ۱۳۶۴ و ۱۳۶۶ به شهادت رسیدند.
احمد علیزاده سال ۱۳۴۷ با پرداخت ۱۶۷ هزار تومان صاحب خانهای سهطبقه در این کوچه شده است. او میگوید: آن روزها کوچه چندان ساکنی نداشت و انتهای آن با باغ حاجی سبزیکاران بسته شده بود. در دهه ۱۳۶۰ مردم محل پول گذاشتند و بخشی از باغ را خریدند و کوچه از بنبست خارج شد. الان هم بیشتر عربزبانها ساکن آن شدهاند.
علیاکبر سلمانی بیشتر از بیستسال است که میوهفروشی سر کوچه را بهصورت خانوادگی اداره میکند؛ میوهفروشی خاصی که برای محصولاتش قفسه ندارد و همهچیز روی زمین است. آنها بین اهالی این کوچه بهدلیل سود کم در فروش به حلالروزی معروفاند و ظهر نشده، مغازهشان خالی میشود و تعطیل میکنند.
* این گزارش پنجشنبه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۵۰ شهرآرامحله منطقه ثامن چاپ شده است.